Zsidó vallás > Tóra > Vallás, lélek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Zsidó vallás > Tóra > 4 weboldal. Kategória leírása: A Tóra, vagy más néven a Mózesi könyvek vagy Pentateuchus a Biblia ótestamentumi részének első öt könyve, amelyet a zsidó és a keresztény hagyomány a XVIII. századig, kevés kivételtől eltekintve Mózesnek tulajdonított, s amelyet a konzervatív bibliamagyar
Szponzorált linkek
A Tóra öröme
http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/199810/a_tora_orome

Szimhat Tóra, a sátoros ünnep utolsó napja. Táncolnak és örvendeznek.

A Tóra öröme
Tóra örömünnepe
http://www.or-zse.hu/szimhattoraleir2005.htm

A szukot záróünnepe, a smini áceret után, tehát tisri hónap huszonharmadikán ünnepeljük (csak a diaszpórában, mert Izraelben a smini áceretet és a szimhát Torát egyazon napon, tisri huszonkettedikén tartják!) a szimhát Torá-t, a Tóra örömünnepét. (Gyakorlatilag ez a diaszpórában élő zsidóság számára a smini áceret második napja.

Tóra örömünnepe
Szimchat Tórá
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szimchát_Tórá

Ezt a napot a zsidó bölcsek azért nyilvánították a Tóra örömünnepének, mivel a Tóra zsinagógai felolvasása (melyet ötvennégy hetiszakaszra bontottak) ezen a napon kezdődik és ezen a napon is fejeződik be. A Tóraolvasás folytonosságát, soha meg nem szűnését is jelképezi az ünnep.

Szimchat Tórá
Tóra
http://hu.wikipedia.org/wiki/Tóra

A Tóra a zsidóság legrégibb írásos emlékeit őrzi és leírja a zsidó nép őstörténetét a világ teremtésétől, Istennel kötött szövetségein keresztül, a Mózes közvetítése által kapott törvényekig.

Tóra
Hirdetések
Oldal leírása
vallas-lelek.wyw.hu: Vallás, lélek katalógus: Vallási irányzatokkal kapcsolatos hasznos linkek egy helyen. Vallás témakörű válogatott, kézzel szerkesztett tematikus gyűjtemény.
Gyűjteményünkben 427 válogatott vallás, lélek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 427 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 32370