Egyiptomi vallás > Vallás, lélek - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Egyiptomi vallás > 6 weboldal. Kategória leírása: Egyiptomi vallás oldalak.
Szponzorált linkek
Ehnaton életéről.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ehnaton

Ehnaton (eredeti nevén IV. Amenhotep, uralkodói neve: Noferhepruré-Waenré, neve régiesebb átírásokban Ehnáton, Ekhnáton, külföldön Akhenaten vagy Ikhnaton stb. alakban is előfordul) az ókori Egyiptom 18. dinasztiabeli fáraója volt, az i.e. 14. században u

Ehnaton életéről.

http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9

Ré ókori egyiptomi napisten, Egyiptom történelmének egyik legjelentősebb istene. Története során több más istennel is egybeolvadt, köztük Hórusszal, Atummal és Ámonnal. Hatásköre kiterjedt az égre, a földre és az alvilágra is, több teremtésmítoszban is fontos szerepet tölt be, és a király isteni atyjának is tekintették.

Ré
Színek az ókori Egyiptomban.
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/uj/szin.html

A predinasztikus idõkben Felsõ-Egyiptom fáraója "fehér" koronát viselt; a "vörös" korona az Alsó-Egyiptom fölötti uralmat szimbolizálta. Mindkét szín Hórusz szemét, az élet fenntartását jelképezte; a vörös a fehér komplementere volt.

Színek az ókori Egyiptomban.
Ozirisz és Izisz
http://www.ujakropolisz.hu/node/254

Lépten-nyomon találkozunk az egyiptomi szimbolikus gondolkodás egyik meghatározó elemével, a kettősségek egymásba alakulásával és harcukkal. Egyiptomot az ellentétek földjének is nevezhetjük, ami földrajzilag, történelmileg és szimbolikusan egyaránt igaz: sivatag-termőföld, Felső-Egyiptom - Alsó-Egyiptom, fehér korona-vörös korona, Ízisz-Nephthüsz, Ozirisz-Széth. Ebben az állandóan mozgásban lévő világban az ellentétek kiegészítik egymást és egyben feloldódnak egy harmadik, mindkettőjüket egyesítő princípiumban. Így az ellentétek szükségesek az élet fennmaradásához, egymás nélkül nem létezhetnek, egymás kiegészítői, ahogy a fény és a sötétség, a Hold világos és sötét oldala, a nedvesség és a szárazság, s végül az élet és a halál.

Ozirisz és Izisz
Ehnaton.
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=180

Fiatalon halt meg, lehet, hogy gyilkosság áldozataként, és mint kiderült, "használt holmikban" temették el

Ehnaton.
Egyiptomi istenek listája.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Egyiptomi_istenek_list%C3%A1ja

Egyiptomi istenek listája.A Wikipédia gyűjtése.

Egyiptomi istenek listája.
Hirdetések
Oldal leírása
vallas-lelek.wyw.hu: Vallás, lélek katalógus: Vallási irányzatokkal kapcsolatos hasznos linkek egy helyen. Vallás témakörű válogatott, kézzel szerkesztett tematikus gyűjtemény.
Gyűjteményünkben 427 válogatott vallás, lélek témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 427 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 32370